Како да се врати младешната кожа

208

Фототерапија (или фототерапија) е хардверска техника за обновување, навлажнувачки и подмладување на кожата со помош на извори на светлина со различни карактеристики на спектралните и брановите карактеристики.

Фототерапија (или фототерапија) е хардверска техника за обновување, навлажнувачки и подмладување на кожата со помош на извори на светлина со различни карактеристики на спектралните и брановите карактеристики.

Поради нејзината ефикасност и отсуството на периодот на опоравување, фототерапијата доби висока популарност кај жените од сите возрасти. Светлосната терапија има корисен ефект врз кожата на лицето и деколтето, обезбедувајќи антиинфламаторно, лекување и подмладување ефект. Постапката не придонесува за пигментација и започнува со природните процеси на реставрација на клетките. Жените кои биле подложени на процедурата забележуваат дека, покрај ефектот на добро негуваната кожа и здрав тен, светлината во текот на постапката дејствува како антидепресив, подобрување на расположението и смирување на нервниот систем.

Принципот на фототерапија

Коментар од раководителот на одделот за козметологија "Фрау клиника" Н.Л. Вишипанова:
"Импулсната фототерапија која користи IPL технологија се изведува на модерен фотоприбор Sorisa уред. Нежно влијае на фацијалните ткива преку светлосни зраци од различни степени, постапката има подмладување и заздравувачки ефект, предизвикувајќи голем број на биохемиски реакции: подобрување на циркулацијата на крвта, елиминирање на пигментните точки, васкуларни лезии и воспаление, подобрување на клеточниот метаболизам и метаболизам, кожата е полна со влага, брчки се намалуваат. "

Главните предности на фототерапијата:

 • безбедност и недостаток на несакани ефекти;
 • безболноста;
 • го подобрува ефектот на другите козметички процедури (на пример, биоревитализација или плазма кревање);
 • без сезонски ограничувања, преку целата година;
 • не придонесува за пигментација,
 • има тоник и исцелување ефект,
 • ефектот се забележува по 1 постапка,
 • врз основа на дејството на светлината,
 • Постапката е добро толерирана, не бара посебна обука и период на опоравување.

Во козметологијата се користат неколку процедури за фототерапија:

Фототерапија - нејзиниот ефект е ефектот на светлосни бранови со различни должини на молекулите кои се одговорни за клеточниот метаболизам. Процеси поврзани со обнова и подмладување на кожата се започнати. Резултатот е зголемување на синтезата на колаген и еластин, подобрување на микроциркулацијата и метаболичките процеси. Фототерапијата е ефикасна за подмладување на лицето, рехабилитација на кожата по операцијата, отстранување на пигментацијата и намалување на лузни и стрии.

Исто така, фототерапијата е добро комбинирана со други техники за козметологија: ЛЕР процедури извршени по мезотерапија или ласерско полирање, го намалуваат периодот на опоравување и обезбедуваат максимален естетски резултат. Најголемата ефикасност на фототерапијата е забележана во комбинација со фотопорација .

Фотопродукција е технологија која има за цел откривање на микропори во клетките на кожата за понатамошен третман, навлажнување и обновување. Уредот Photocare ви овозможува истовремено да применувате различни бранови должини и да имате ефект на точка во проблематичните области. Светлосната радијација се генерира од различни бои, од кои секоја (или нивната комбинација) продира во кожата на различни длабочини и, соодветно, има поинаков ефект: од подобрување на циркулацијата на крвта и метаболичките процеси до тоник и регенерирачки ефект. Во текот на постапката, се користат специјално дизајнирани гел маски , кои, поминувајќи светлосни бранови преку себе, ја навлажнуваат, ја хранат и ја негуваат кожата со корисни компоненти.

Фотобиомодулацијата е постапка во која се активира производството на нов колаген во клетките на кожата, процесите на неговото уништување се блокирани, со што се спречува стареењето на ткивата. Оваа терапија ви овозможува да ги решите естетските проблеми поврзани со промените поврзани со возраста: тие вклучуваат мимични брчки, намалена еластичност и сува кожа. Фотобиомодулацијата ги регулира процесите на природно стареење на клеточно ниво. Исто така, оваа постапка е најдобро решение во борбата против акните и пигментните точки. Светлосната терапија ви овозможува да го запрете и спречите развојот на воспалителните процеси, да го израмните микрорелиформот на кожата, да ја подобрите циркулацијата на крвта во ткивата и да го намалите стресот.

Контраиндикации на постапката:

 • малигни неоплазми на кожата;
 • дијабетес и тешка хипертензија;
 • исхемична срцева болест и присуство на пејсмејкер;
 • заразни болести;
 • епилепсија;
 • земање фотосензитивни лекови;
 • бременост
google