Неколку производи за зачувување на убавината и долговечноста

45

Некои производи не само што можат да го продолжат младоста и долговечноста, туку и да го обноват здравјето на кожата, ноктите, косата и целото тело. Ако сакате да живеете долго време, треба да ги додадете во дневното мени.

Ленно семе

Лен е навистина уникатна фабрика која ја обновува здравата кожа и коса, а исто така помага да се нормализира функционирањето на цревата. Семето содржи протеини, полисахариди комплекси. Сите овие супстанции имаат позитивен ефект врз функционалната состојба на цревниот тракт. Тие можат да ги исчистат цревата од остатоците од производите на варење и да ги отстрануваат отровните материи од него, додека заштитата на клетките од уништување.

Цвекло

Овој познат и добро познат светло црвен зеленчук не само што додава вкус за боршто и салата, туку е исто така многу корисен за телото. Истражувањата ја откриваат способноста на репка да ја зголеми отпорноста на телото на грип во периодот на настинка. Таа, исто така, има способност да спречи дефицит на витамин. Пронаоѓаат лаксативни и диуретични својства на цвекло, а е во состојба ефикасно да се исчистат цревата од токсични супстанции. Полисахариди ги зајакнуваат капиларите. Можете да ги наведете нејзините позитивни својства за многу долго време, но вреди да го вклучите овој зеленчук во вашето мени во која било пригодна форма - задушени, варени или печени, и можете да заборавите за болеста.

Домати

Тие ефикасно се справат со скоро сите стомачни проблеми. Домати се заситени со влакна, кои, кога се консумираат, доведуваат до нормализација на цревниот тракт. Ликопенот содржан во доматите е во состојба да го спречи развојот на тумори на рак. Домати исто така се пронајдени за да се врати состојбата на имунолошкиот систем, да се стимулира функционирањето на срцето, а исто така да се отстранат токсините од телото и да се зголемат нивоата на хемоглобин.

Бобинки

Речиси сите бобинки се неисцрпен извор на витамин Ц, покрај овој витамин, содржат различни корисни супстанции и елементи во трагови, што значително ја зголемува отпорноста на телото до грип, го стимулира метаболизмот и како резултат може да се користи за губење на тежината. Тие содржат фолна киселина и аналози на растенија на серотонин.

Ореви

Тие не се само заситени со витамин Ц, додека има уште повеќе од портокалите и лимонот. Тие се високо калории и се идеални за снек. Особено за оние кои не сакаат да јадат многу екстра калории. Способноста на оревите да го нормализираат нивото на холестерол е пронајдена, па ореви се одлично средство за спречување на развојот на атеросклероза и метаболички нарушувања.

Риба

Тоа не е само извор на полинезаситени киселини, туку и витамини и голема количина на минерали. Рибиниот протеин лесно се апсорбира од телото, покрај тоа, во рибите се среќаваат и големи количини на калиум, јод, бром и многу други корисни компоненти. Таа има позитивен ефект врз нервниот систем, а исто така може да го нормализира холестеролот и метаболизмот. Студиите покажаа зголемување на работниот капацитет на лицата кои редовно конзумирале риба.