9 тајни на младешка кожа, која нема да им каже на дерматолозите

1556

Некои луѓе изгледаат многу помлади од нивната возраст. Како да станете еден од нив?

Дерматолозите и пластичните хирурзи ги споделија едноставните трикови, благодарение на кои можеби нема да им требаат нивните услуги. Овие непроценливи совети ќе ви помогнат да ја продолжите младесноста на вашата кожа за годините што доаѓаат.

1. Спијте на грб

"Можам да ви кажам како спиете. Заспивањето на страна или на стомакот создава жлебови на едната страна од лицето. За да се намали појавата на брчки, спијте на грб. Можеби ќе 'рчиш, но ќе стареше побавно. "

2. Не претерувајте го во салата

"Еден час на неблагодарна работа ќе придонесе за вашето здравје, но нема да изгледате помлади. Тенки и повеќе атлетичари по 40 години имаат тенденција да изгледаат постари од оние кои не се во форма, бидејќи имаат помалку маснотии под кожата ".

3. Погледнете го сонцето кога возите.

"За повеќето луѓе, оштетувањето од сонце може да се забележи на левата страна на лицето, едноставно поради возење. Користете УВ заштита или крем за заштита од сонце. "

4. Не го менувајте кремот премногу често.

"Повеќето луѓе премногу брзо ги одбиваат производите од кожата. Во исто време, потребни се 21 ден за да се формираат клетките на кожата и да се стигне до горниот слој на епидермисот. Ако сте купиле крем против стареење, дајте му најмалку 4 недели за да работи. "

5. Користете восок наместо суспендирање.

"Имав еден пациент кој сакаше да ги крене веѓите, бидејќи мислеше дека постојано се лути. Ја испратив на восочни веѓи. Потребни се 15 минути, изгледаше одлично и спаси неколку илјади долари. "

6. Либано се применуваат сончање

"Сакате никогаш да не посетите дерматолог? Користете средство за заштита од сонце со цинк или титаниум диоксид, носете очила за сонце и не тресете. "

7. Доверба на козметиката во аптеката

"Прво пробајте анти-стареењето креми во аптека. Во овие креми се исти активни состојки, и тие се исто толку ефикасни како креми од брендирани продавници, но тие се 4-10 пати поевтини. "

8. Добар крем ќе го замени хируршкото затегнување.

"Се разбира, можам да направам хирургија на очните капаци, но видов пациенти кои постигнаа сличен резултат со зацврстување на серуми и креми за очните капаци. Резултатите ќе бидат привремени, но ефективно ќе ги намалат брчките и отокот. "

9. Чувајте го лицето мирно

"Ако постојано се намуртевте или се лутите, ќе имате грд жлеб меѓу веѓите, и со текот на времето, овој израз ќе остане на лицето".

Извор infoniac.ru