Овие хоби можат да го погодат вашиот иден работодавач.

33

Идниот вработен нема да биде интересен за секој работодавач, освен за работа, тој не прави апсолутно ништо. Ако сакате да го удрите вашиот иден шеф - а потоа господар еден од овие активности.

Време, или подобро, секогаш, хоби може да каже многу повеќе за некоја личност од нејзината биографија. Не е изненадувачки што за време на интервјуто може да се праша потенцијален работник за професијата на која тој го посветува своето слободно време.

Хобија поврзани со работа

На пример, дизајнерот треба да биде карактеристичен за цртање надвор од работа, менаџерот за продажба на облека има страст за модата, а лицето кое е вклучено во рекламирањето може да биде фан на фотографија. Ова не значи дека треба да направите се што е професионално. Воопшто не! Само таквите класи ви дозволуваат да ја зголемите вашата "вештина" во професијата. Тоа е едноставно.

Тимски спортови

Да, да, без тебе игри за голф. Ако сакате фудбал, одбојка или други дисциплини во кои треба да бидете во можност да соработувате - можете да станете идеален кандидат ако вашата нова работа директно зависи од тимот.

Издржливост

Навивач на маратони? Добро, бидејќи оваа дисциплина прави стврднато издржливост. Ова истовремено покажува дека сте упорни, дисциплинирани и исто така подесени на резултатот. Таквиот вработен е достоен за својата тежина во злато.

Креативност

Дали сакате да креирате и станете? Тоа е одлично, бидејќи понекогаш идниот вработен треба да биде способен да пристапува кон ситуацијата на нестандарден начин. Затоа, немојте да бидете изненадени што вашата страст за цртање, фотографирање или готвење може да биде причина што ќе ви го кажат сонот "Да".

Јога

Оваа лекција покажува трпеливост, регуларност и способност да останат смирени во секоја стресна ситуација. Истото важи и за риболов.

Сакам да патувам

Вашата љубов кон патувањето може да се искористи за доброто на компанијата. На пример, може да бидете испратени на службени патувања. Исто така, тенденцијата за патување покажува дека знаете како да најдете заеднички јазик, зборувајте не само на вашиот мајчин јазик и лесно ги надминувате стресните ситуации.

Сепак, силно препорачуваме да не укажете во колоната "хоби" окупација на која посветувате премногу малку време. Ова може да ви покаже како е неодговорно лице, а исто така лиши шанса да ја преземете саканата позиција.

google