Фискална регистратор да се купи во Сербина

16

Фискален регистратор - уред од новата генерација, дизајниран за максимална удобност и прецизност во евидентирањето на продажбата, прометот и дистрибуцијата на стоки. Уредот не е автономно и не може да се користи без компјутерска каса или некоја трговска компјутерска опрема со софтвер. Фискалниот регистратор се разликува од касичката со отсуство на тастатура за внесување информации, приказ за прикажување. Уредот е проверка на печатачот со фискална меморија.

Главните активности извршени од фискалниот регистратор вклучуваат:

 • Сметководство за приватни, средни и општи податоци за прометот;
 • Сметководство, броење и пресметка на готовински трансакции;
 • Отпечаток на повлекувања и откажувања на регистри во готовина и трансакции;
 • продажба за готовина и за кредит;
 • враќање, приспособување, откажување, држење бонуси, промоции и попусти, пресметување на износот на попусти на чек;
 • генерирање на конечни и привремени извештаи за даночниот инспекторат;
 • пресметка на форми и видови на оданочување;
 • чување информации во безбедна форма на фискалната меморија на рекордерот.

Видови на рекордери

Типови на фискални регистратори не е толку многу. Првата поделба е методот на печатење. Моделите на првата генерација фискални рекордери беа снабдени со уреди со матрично печатење. Создадена е нова генерација на рекордери на комбинацијата на првите модели со термички печатачи. Таквото печатење е брзо, квалитативно повисоко од матрицата. Сепак, матрикс лентата има рок на траење подолго од лентата отпечатена на термичкиот печатач. Друг додаток е присуството во фискалниот регистратор на контролната лента на електронската фиксација ( KLEF ).

Фискалните регистратори се лесни за користење, молчи. Заменувањето на потрошните материјали (касети со пари) е едноставно. На самиот кертриџ недостасува, нема потреба да се замени.

Фискалниот регистратор се контролира со користење на специјален софтвер инсталиран на компјутерска опрема. Така, заедно со баркод скенер, дисплеи, фиока за пари и интегрирана платформа за мерење, добиваме машина со парична маса со голема брзина и со висока точност на сметководствените и извештајните работи.

Во внатрешноста на рекордерот е заштитена меморија во форма на посебен чип. Оваа меморија има голема количина, не е можно да се направат прилагодувања или да се избришат делумни информации од заштитен чип. Ресетирањето на податоци се случува со помош на посебен клуч, во присуство на одговорни службеници.

Заштитената меморија може да се заклучи во следните случаи:

 • Дефект во внатрешната меморија или количината на меморијата е полна,
 • Обидувајќи се да "пробие" меморија или CMC,
 • Неправилно чување на дневниот ритуал за известување за време на извршувањето на платежните документи
 • Неуспех на меморискиот уред
 • Проблеми или недостаток на лента за проверка.

Ценовната категорија на рекордери се одредува со брзината на печатениот блок, износот на меморија за програмирање и прилагодувања, загарантираниот век на траење.

DF економска класа имаат буџетска цена, низок пропусен опсег. Удобно е да се користат во мали малопродажни места, специјализирани продавници, места за продажба на одредени услуги на населението, со мал промет на дневни приходи.

Прагот на лојален цена се применува на широко прифатените модели на снимачи. Најпопуларните се ДР Datecs, Exellio, Марија, Мини, ECR, MG IKS. Овие модели се дизајнирани да ја прилагодат ширината на лентата, имаат KLEF. Проверката на печатење ресурси се зголеми на 1000 единици дневно.

Овие модели се во побарувачка на места со редовни капацитети и просечен статистички промет на средства. Супермаркети, аптеки, логистика и поштенски пратки.

Исто така постојат и неколку модели на преносливи термовизиски печатачи со директно печатење. Нивната тежина не надминува 500 г., а техничките димензии се 100х150х65 мм. Таквата техника е совршена за курирско и офсајтовирање.

Како да изберете фискален регистратор

Правилниот избор на фискален регистратор започнува со избор на модел од Државниот регистар на ЈО, кој ги вклучува сите модели дозволени за регистрација, земајќи го предвид обемот на користење. Најдобро е да се јавите кај даночниот инспектор, кој ќе обезбеди избор на неколку модели, знаејќи го прометот и специфичностите на нивните клиенти.

Денес, фискалните регистратори го замениле ECCA секогаш кога е можно и соодветно. Даночната реформа, трансферот на финансиски извештаи од хартија во електронска форма беше дефинитивен импулс за изборот на фискалниот регистратор како сигурен асистент и гарант за квалитетот на внесените информации.

Софтверот за тесна специјализација во областите на трговијата, производството и обезбедувањето услуги се повеќе се на побарувачката.

Колку е повисока продажбата, помоќниот модел на регистраторот ќе биде разумен купувач.

На територијата на Сербина за повеќе од 10 години продажба на електронска автоматска опрема за трговија, комерцијални и сметководствени услуги за трговски, услужни, магацински и логистички бизниси, ДОО "Технолоджик".

На сајт онлајн продавница "ТехноЛогик" Можете да се запознаете со опсегот на производи, да изберете и да нарачате модели на големо или мало, поврзани потрошен материјал, софтвер. Лојални цени, професионални консултанти, круг-часовни распоред за работа, испорака низ цела Сербина ќе заштедат време и пари што ќе имаат корист од вашиот бизнис.

google