C 6.3 C
Киев
5 октомври 2018 година

Како да излезете од вашата зона на удобност и да престанете да се плашите да ризикувате: 10 совети

Способноста да се преземат ризици и да се оди подалеку од зоната за удобност е главниот начин за развој и растење. Сепак, повеќето луѓе обично се прилично страшно ...

5 знаци дека користите премногу шеќер

Една од главните барања што мора да ги задоволат оние кои навистина се грижат за нивното здравје е да јаде што е можно помалку шеќер. Но, нешто е ...

7 митови за здравјето на децата, во кои сè уште веруваат ...

Со доаѓањето на бебето, секоја мајка почнува да живее со чувство дека од сега срцето не чука во неа, туку надвор - во своето дете. Ние ...

5 знаци дека твојата врска те прави несреќна

Луѓето одржуваат врски кои не им носат среќа бидејќи се плашат да бидат сами, што, пак, не е многу подобро. Во одреден момент, сите ние ...

10 знаци дека сте премногу загрижени за мислењата на другите

Повеќето луѓе се загрижени за тоа што другите размислуваат за нивните постапки, изглед и облека. Нема ништо лошо кога сака да направи впечаток ...

7 работи кои не вреди да се жртвуваат за врската

Во сите погледи, одредени жртви и компромиси се неизбежни, но невозможно е да се предаде што претставува вашата личност. Односите доаѓаат и одат, а ти си во ...

10 знаци на токсични пријатели, од кои треба да се држат настрана

Психолозите тврдат дека таквото пријателство може да стане не само вистински тест, туку да го претвори вашиот живот во кошмар. И додека ќе размислувате, дали е навистина ...

Која е идеална возраст за раѓање на дете?

Современите жени не се брзаат да станат мајки. Многумина сакаат прво да застанат на нозе и само тогаш да се здобијат со пелени. Дали е тоа така? Или треба да се породи како ...

Како да се задржи здрава психа по разговорот со енергични вампири

Сите луѓе сакаат комуникација со роднините, колегите и пријателите да донесат само радост и позитивни емоции. Многумина имаат клеветници и непријатели. Но доволно ...

Именуван карактер карактеристика што ги прави луѓето богати

Американските психолози спровеле студија и со помош на вештачка интелигенција ги идентификуваа факторите кои влијаат на способноста да се збогатат. Научна работа е објавена во една статија објавена во границите во психологијата. Обично се смета дека можноста да се збогатат ...