C 6.3 C
Киев
5 октомври 2018 година

Нобеловиот напредок во лекувањето на ракот: што ќе се промени за милиони

Џејмс Елисон и Тасуку Хонџо, Нобелови лауреати во медицината оваа година, направија научен продор во методите за борба против ракот. Што значи нивното откритие за ...

Два важни лекови забранети во Сербина

Одлуката беше донесена од страна на Државната служба на Сербина за дрога и контрола на лекови. "Клопидогрел" е разредувач на крв и третман за едем и ...

Сербински лекари масовно оставаат да работат во Европа: тажна статистика

Сербинските лекари и медицински сестри масовно заминуваат на работа во Европа, поради што на локалните болници им недостасува персонал. Како што е објавено во приказната на TSN, младите и ...

Сербина ги забрани популарните мултивитамини

Во Сербина, комплексните витамини Невровитан беа привремено забранети. Ова се наведува во отстранување на Државната служба на Сербина за дрога и контрола на лекови бр 8464- / 4.0 / 17-18 "Привремено забрани продажба, ...

Сербинците построиле бесплатни лекови

Веќе повеќе од 6,6 милиони Сербинци имаат корист од програмата "Достапни дроги". Програмата е најпопуларна во регионот Днепропетровск - околу 620.000 Сербинци добиле рецепти за ...

Во Одеса, го потврди "антраксот": сите детали

Еден од петте кои учествуваа во колењето на стоката во селото Менјејловка, регион Одеса, беше дијагностициран со антракс. Пациентот има форма на кожа која се третира со антибиотици и ...

Јасни знаци дека на телото му се потребни витамини

Нашето тело - речиси најпаметната и најсложената машина во целиот универзум. Ако ѝ треба нешто, таа го извади, како на ...