C 6.3 C
Киев
5 октомври 2018 година

Suprun нарекува важен услов за бесплатно тестирање

18 милиони Сербинци веќе го избрале својот лекар. Граѓаните имаат право бесплатно да земат серија тестови, но под еден услов. За ова. Министерот за здравство на Сербина Уљана ...

Сербина го забрани носниот спреј

На 3 октомври, Државната служба на Сербина за дрога и контрола на лекови воспостави трајна забрана за сите назални спрејови. Забрана за спречување на назал ...

Нова болница во Сербина: како да се добие и кој ќе допре

Сербина ги промени правилата за исплата на осигурување за боледување, како и врз основа на бременоста, породувањето и погребот. Од почетокот на октомври, новото издание влезе во сила ...

Уметникот кој претходно бил дијагностициран со рак бил хоспитализиран.

Николај Караченцов одеднаш се разболе со крик на белите дробови. Уметникот не ја толерира болеста и е испратен во болницата. Сопругата на Николај Караченцев, Људмила Поргина, за новинарите изјави дека нејзиниот сопруг е ...

Индиски лето ќе дојде во Сербина: кога да се чека за затоплување

За време на викендот, 6-7 октомври, вистинското индиско лето ќе дојде во Сербина. Топла и сончево време за викенд се предвидува во Сербинскиот хидроелектричен центар. Во сабота, 6 октомври, температурата на воздухот е скоро во ...

Дали Надеа Дорофеева е бремена? Фановите забележаа заоблен стомак

На новите фотографии на Надја Дорофеева, навивачите забележаа едвај заоблен стомак. Мрежата веднаш одлучи - пејачката е бремена. Секогаш кога на мрежата се појавува фотографија, ...

Сербина ја намали корупцијата во купување дрога

Со цел целосно да го надмине поткупот, Сербина се уште треба да ги засади клептократите и нивните минии во затвор. Сербина успеа да постигне одреден успех во борбата против корупцијата ...

Електронските цигари се опасни по здравјето: докажана штета

Кога користите електронски цигари, голем дел од хемиските соединенија кои предизвикуваат рак се депонираат во белите дробови на пушачот. Овој заклучок го направија научници од Универзитетот во Невада (САД). Поминаа ...

Сербина ќе ги промени правилата за повикување брза помош: што е суштината

Сербина го подготвува лансирањето на електронски систем за итен случај "Централна 103". Во иднина, ќе ги комбинира сите Сербински оперативни диспечерски услуги (SLM) во еден ресурс, кој ќе овозможи ...

Сербина ќе воведе основни тарифи за медицина: што значи тоа

Наскоро, Сербина ќе воведе тарифа за медицински услуги на секундарно и терцијарно ниво, кои се очекува да ги покријат трошоците за сите медицински услуги за еден пациент ...