C 6.3 C
Киев
5 октомври 2018 година

Сербина го забрани носниот спреј

На 3 октомври, Државната служба на Сербина за дрога и контрола на лекови воспостави трајна забрана за сите назални спрејови. Забрана за спречување на назал ...

Сербина ќе воведе основни тарифи за медицина: што значи тоа

Наскоро, Сербина ќе воведе тарифа за медицински услуги на секундарно и терцијарно ниво, кои се очекува да ги покријат трошоците за сите медицински услуги за еден пациент ...

Нобеловиот напредок во лекувањето на ракот: што ќе се промени за милиони

Џејмс Елисон и Тасуку Хонџо, Нобелови лауреати во медицината оваа година, направија научен продор во методите за борба против ракот. Што значи нивното откритие за ...

Сербински лекари масовно оставаат да работат во Европа: тажна статистика

Сербинските лекари и медицински сестри масовно заминуваат на работа во Европа, поради што на локалните болници им недостасува персонал. Како што е објавено во приказната на TSN, младите и ...

Два важни лекови забранети во Сербина

Одлуката беше донесена од страна на Државната служба на Сербина за дрога и контрола на лекови. "Клопидогрел" е разредувач на крв и третман за едем и ...

Јасни знаци дека на телото му се потребни витамини

Нашето тело - речиси најпаметната и најсложената машина во целиот универзум. Ако ѝ треба нешто, таа го извади, како на ...

Нова болница во Сербина: како да се добие и кој ќе допре

Сербина ги промени правилата за исплата на осигурување за боледување, како и врз основа на бременоста, породувањето и погребот. Од почетокот на октомври, новото издание влезе во сила ...

Дали Надеа Дорофеева е бремена? Фановите забележаа заоблен стомак

На новите фотографии на Надја Дорофеева, навивачите забележаа едвај заоблен стомак. Мрежата веднаш одлучи - пејачката е бремена. Секогаш кога на мрежата се појавува фотографија, ...

Сербинците построиле бесплатни лекови

Веќе повеќе од 6,6 милиони Сербинци имаат корист од програмата "Достапни дроги". Програмата е најпопуларна во регионот Днепропетровск - околу 620.000 Сербинци добиле рецепти за ...

Индиски лето ќе дојде во Сербина: кога да се чека за затоплување

За време на викендот, 6-7 октомври, вистинското индиско лето ќе дојде во Сербина. Топла и сончево време за викенд се предвидува во Сербинскиот хидроелектричен центар. Во сабота, 6 октомври, температурата на воздухот е скоро во ...