C 6.3 C
Киев
5 октомври 2018 година

Сербина ги забрани популарните мултивитамини

Во Сербина, комплексните витамини Невровитан беа привремено забранети. Ова се наведува во отстранување на Државната служба на Сербина за дрога и контрола на лекови бр 8464- / 4.0 / 17-18 "Привремено забрани продажба, ...

Сербина ќе воведе основни тарифи за медицина: што значи тоа

Наскоро, Сербина ќе воведе тарифа за медицински услуги на секундарно и терцијарно ниво, кои се очекува да ги покријат трошоците за сите медицински услуги за еден пациент ...

Сербински лекари масовно оставаат да работат во Европа: тажна статистика

Сербинските лекари и медицински сестри масовно заминуваат на работа во Европа, поради што на локалните болници им недостасува персонал. Како што е објавено во приказната на TSN, младите и ...

Во Одеса, го потврди "антраксот": сите детали

Еден од петте кои учествуваа во колењето на стоката во селото Менјејловка, регион Одеса, беше дијагностициран со антракс. Пациентот има форма на кожа која се третира со антибиотици и ...

Сербина ќе ги промени правилата за повикување брза помош: што е суштината

Сербина го подготвува лансирањето на електронски систем за итен случај "Централна 103". Во иднина, ќе ги комбинира сите Сербински оперативни диспечерски услуги (SLM) во еден ресурс, кој ќе овозможи ...

Два важни лекови забранети во Сербина

Одлуката беше донесена од страна на Државната служба на Сербина за дрога и контрола на лекови. "Клопидогрел" е разредувач на крв и третман за едем и ...

Дали Надеа Дорофеева е бремена? Фановите забележаа заоблен стомак

На новите фотографии на Надја Дорофеева, навивачите забележаа едвај заоблен стомак. Мрежата веднаш одлучи - пејачката е бремена. Секогаш кога на мрежата се појавува фотографија, ...

Сербина го забрани носниот спреј

На 3 октомври, Државната служба на Сербина за дрога и контрола на лекови воспостави трајна забрана за сите назални спрејови. Забрана за спречување на назал ...

Електронските цигари се опасни по здравјето: докажана штета

Кога користите електронски цигари, голем дел од хемиските соединенија кои предизвикуваат рак се депонираат во белите дробови на пушачот. Овој заклучок го направија научници од Универзитетот во Невада (САД). Поминаа ...

Индиски лето ќе дојде во Сербина: кога да се чека за затоплување

За време на викендот, 6-7 октомври, вистинското индиско лето ќе дојде во Сербина. Топла и сончево време за викенд се предвидува во Сербинскиот хидроелектричен центар. Во сабота, 6 октомври, температурата на воздухот е скоро во ...