C 6.3 C
Киев
5 октомври 2018 година

Сербина ја намали корупцијата во купување дрога

Со цел целосно да го надмине поткупот, Сербина се уште треба да ги засади клептократите и нивните минии во затвор. Сербина успеа да постигне одреден успех во борбата против корупцијата ...

Сербинците построиле бесплатни лекови

Веќе повеќе од 6,6 милиони Сербинци имаат корист од програмата "Достапни дроги". Програмата е најпопуларна во регионот Днепропетровск - околу 620.000 Сербинци добиле рецепти за ...

Сербина ќе воведе основни тарифи за медицина: што значи тоа

Наскоро, Сербина ќе воведе тарифа за медицински услуги на секундарно и терцијарно ниво, кои се очекува да ги покријат трошоците за сите медицински услуги за еден пациент ...

Сербина ги забрани популарните мултивитамини

Во Сербина, комплексните витамини Невровитан беа привремено забранети. Ова се наведува во отстранување на Државната служба на Сербина за дрога и контрола на лекови бр 8464- / 4.0 / 17-18 "Привремено забрани продажба, ...

Нобеловиот напредок во лекувањето на ракот: што ќе се промени за милиони

Џејмс Елисон и Тасуку Хонџо, Нобелови лауреати во медицината оваа година, направија научен продор во методите за борба против ракот. Што значи нивното откритие за ...

"Танцување со ѕвездите": Оксана Марченко покажа модринки по тренингот

ТВ презентер Оксана Марченко, која неодамна одговори на критиките за нејзините претстави на "Танц со ѕвездите", се подготвува за седмиот пренос во живо. На страната на Instagram објавена Марченко ...

Сербина ќе ги промени правилата за повикување брза помош: што е суштината

Сербина го подготвува лансирањето на електронски систем за итен случај "Централна 103". Во иднина, ќе ги комбинира сите Сербински оперативни диспечерски услуги (SLM) во еден ресурс, кој ќе овозможи ...

Дали Надеа Дорофеева е бремена? Фановите забележаа заоблен стомак

На новите фотографии на Надја Дорофеева, навивачите забележаа едвај заоблен стомак. Мрежата веднаш одлучи - пејачката е бремена. Секогаш кога на мрежата се појавува фотографија, ...

Електронските цигари се опасни по здравјето: докажана штета

Кога користите електронски цигари, голем дел од хемиските соединенија кои предизвикуваат рак се депонираат во белите дробови на пушачот. Овој заклучок го направија научници од Универзитетот во Невада (САД). Поминаа ...

Нова болница во Сербина: како да се добие и кој ќе допре

Сербина ги промени правилата за исплата на осигурување за боледување, како и врз основа на бременоста, породувањето и погребот. Од почетокот на октомври, новото издание влезе во сила ...