C 6.3 C
Киев
5 октомври 2018 година

Зошто среќните двојки мамат еден со друг? Психолозите го знаат одговорот

"Забранетиот плод е слатко" - овој идиом не ја изгубил својата уникатност илјадници години. Секој пат кога никогаш не престануваме да бидеме изненадени кога ќе дознаеме дека парот, кој изгледаше ...

6 женски недостатоци кои всушност привлекуваат мажи

Ако страдате од фактот дека одеднаш еднаш сте одлучиле дека сте несовршени и сега мажите дури и нема да те видат, тогаш нашите препораки за вас сигурно ...

Како да се утврди за 5 минути дека ќе се занимаваат со токсичен ...

Токсични луѓе нè опкружуваат на работа и во животот, но не секогаш можеме веднаш да утврдиме што работиме со лицето кое ќе отруе ...

3 начини да научите да кажете "не" и да не ги изгубите сите околу себе

Обично, совети за тоа како да се каже "не" правилно содржат готови формули: не влегувајте во дискусија, повторете го одбивањето без објаснување на причината. Но, исто така е важно ...

11 работи за кои не треба да се чувствувате виновни

Вината не е најпријатно што може да ни се случи. И тоа ќе биде подобро да се доживее поретко. Особено ако нема причина за ова. ГРИЖА ...

Како може човек да стане попривлечен за жените? Научниците открија тајна

Се верува дека мажите кои се веќе во врска се поатрактивни во очите на другите жени. Според научниците, самата еволуција е дизајнирана така што ...

3 работи што не треба да им ги кажете на човекот ако не сакате ...

Машката логика не е толку комплицирана како што изгледа на прв поглед. Тоа е многу едноставно, бидејќи во повеќето случаи момците се едноставни. Човек не е склон да преувеличува или ...

Како неуспешните бракови го уништуваат здравјето

Американските научници ги откриле здравствените ризици што ги создале неуспешните бракови. Заедницата на експерти за врска утврди дека е подобро да се биде сам за да биде добро отколку да ги издржи последиците од честите конфликти кај двојката. За да дознаете ...

5 фрази кои не можете да кажете непослушен деца

Ќе го карате детето, а тој само се однесува полошо? Затоа е време да ги смениме тактиките. "Колку пати реков да не го правам тоа!" Експерти од областа на детската психологија ...

8 чудни дела што самите жени ги отфрлаат мажите

Фактот дека една жена може да изгледа правилно однесување во врска, човек може да го најде целосно неприфатлив. Подолу се најважните начини на кои жените саботираат сопствените односи (иако ...