C 6.3 C
Киев
5 октомври 2018 година

10 знаци на токсични пријатели, од кои треба да се држат настрана

Психолозите тврдат дека таквото пријателство може да стане не само вистински тест, туку да го претвори вашиот живот во кошмар. И додека ќе размислувате, дали е навистина ...

Како да се задржи здрава психа по разговорот со енергични вампири

Сите луѓе сакаат комуникација со роднините, колегите и пријателите да донесат само радост и позитивни емоции. Многумина имаат клеветници и непријатели. Но доволно ...

Овие нешта не вредат да разговараат со оние кои се депресивни.

Поддршка на оние со депресија е доста предизвик. Понекогаш е примамливо да се извлечеш од таква личност, наместо да ризикуваш да му кажеш нешто ...

Како да се запре детското лутоње? Користете ја оваа едноставна фраза.

Ох, тие деца! Овде се весели, весело се разбудуваат, и во наредната секунда се подготвени да ги предизвикаат сите околу себе со главоболка ...

6 вештини за учење на дете под 13 години

На 13-годишна возраст започнува адолесценцијата. Во оваа фаза, децата растат, тие имаат свои ставови за животот. Со тешка возраст, поранешните деца треба ...

10 причини зошто луѓето не ми се допаѓаат (и како ...

Се чини дека правиш се што е можно за да ги задоволи другите, но сепак остануваш аутсајдер. Некои луѓе речиси веднаш победуваат на симпатиите на другите. Другите не ...

Како да препознаеме токсичен човек за 5 минути?

Дали во животот имало токсични луѓе? Колку штета им предизвика на вас и вашите најблиски? Што ако можеш да препознаеш токсичен човек буквално ...

Експертите идентификуваа 6 навики кои го уништуваат вашиот брак

Однос експерти и психолози кои се специјализирани во советување двојки, така што нивниот брак не се распадне, состави листа на причини зошто односот помеѓу еднаш ...

Подмолни работи кои незабележливо ве прават несреќни

Сите сакаме да бидеме среќни, но иронијата е дека секојдневно правиме работи кои нè прават мизерни. Еве само некои од ...

4 навики кои без знаење го отружуваат нашиот живот

Секој од нас има слушнато за негативната, како и штетата што ја предизвикува. Овде нема да зборуваме за високи работи, бидејќи ...