C 6.3 C
Киев
5 октомври 2018 година

4 навики кои без знаење го отружуваат нашиот живот

Секој од нас има слушнато за негативната, како и штетата што ја предизвикува. Овде нема да зборуваме за високи работи, бидејќи ...

10 знаци дека сте премногу загрижени за мислењата на другите

Повеќето луѓе се загрижени за тоа што другите размислуваат за нивните постапки, изглед и облека. Нема ништо лошо кога сака да направи впечаток ...

6 вештини за учење на дете под 13 години

На 13-годишна возраст започнува адолесценцијата. Во оваа фаза, децата растат, тие имаат свои ставови за животот. Со тешка возраст, поранешните деца треба ...

Како да препознаеме токсичен човек за 5 минути?

Дали во животот имало токсични луѓе? Колку штета им предизвика на вас и вашите најблиски? Што ако можеш да препознаеш токсичен човек буквално ...

3 многу важни часови за љубов што повеќето жени ги разбираат премногу доцна

Понекогаш не ја научиме лекцијата првпат. Особено кога станува збор за љубовта, која завева, нè става на нас розова боја очила. Затоа што понекогаш почнуваме ...

8 работи кои жените сè уште не ги знаат за мажите

Понекогаш, спротивно на најдобрите намери, жените не успеваат да го разберат однесувањето на нивните партнери. Многу такви недоразбирања доведуваат до непотребни кавги и мирни денови во врска. И ...

5 фрази кои не можете да кажете непослушен деца

Ќе го карате детето, а тој само се однесува полошо? Затоа е време да ги смениме тактиките. "Колку пати реков да не го правам тоа!" Експерти од областа на детската психологија ...

Експертите идентификуваа 6 навики кои го уништуваат вашиот брак

Однос експерти и психолози кои се специјализирани во советување двојки, така што нивниот брак не се распадне, состави листа на причини зошто односот помеѓу еднаш ...

Хиподинамија - scho tse take? Наоѓање и профилактика

За водство на рано полнење мислам дека не зборувам за warto, ние кажуваме повеќе за блоговите, тоа е само потребно. Роботот те гледаме ...

Како може човек да стане попривлечен за жените? Научниците открија тајна

Се верува дека мажите кои се веќе во врска се поатрактивни во очите на другите жени. Според научниците, самата еволуција е дизајнирана така што ...