Често луѓето страдаат од проблеми со артериите.

Во речиси секоја болест, телото проактивно сигнализира проблеми.

Затоа болката никогаш не може да се игнорира. Ако не сте доктор, тогаш не треба да се обидувате да се дијагностицирате. Дали сте во болка? Направете состанок во болница и кажете му на докторот за сите симптоми кои ве грижат.

Често луѓето страдаат од проблеми со артериите. Лекарите ви кажаа околу 5 знаци дека се затнати.

1. Болка во долниот дел на грбот
Болката се јавува кога протокот на крв кон грбот се намалува. Понекогаш ова води до болна хернија и нерви. За да се избегне овој проблем, треба да се испитувате еднаш годишно.

2. Болка во гастрокемиусот
Артериосклерозата е задебелување и зајакнување на артериските ѕидови кои можат да ги блокираат артериите кои ја испорачуваат крвта во нозете. Кога тоа се случи, има болка во телето. Да се ​​идентификува овој проблем ќе им помогне на неколку едноставни тестови, од кои едната - тест на крвта. За да се справите со болни сензации, треба да јадете помалку производи од животинско потекло.

3. Непријатност или болка во нозете и нозете
Периферната артериска болест е акумулација на холестеролот во екстремитетите. Во најлош случај, оваа болест води до ампутација! Ризикот од оваа болест се зголемува кај луѓе со наследни предиспозиции, кај пушачи и кај лица со кардиоваскуларни проблеми.

4. Earwrinkles
Ова е еден од најчудните симптоми. Тој се смета за тивок знак за коронарна срцева болест. Зборуваме за преклопување на ушите, што се протега дијагонално од ушниот канал до долниот раб на ушниот лобус. Ова е прилично контроверзен знак на затнат артерии, но вреди да се планира испитување со лекар. Се разбира, ушите набори можат да бидат само физички знак на стареење.

5. Еректилна дисфункција
Симптом, карактеристичен само за мажите. Ерекцијата бара непречен проток на крв. Ако се најдат проблеми, тогаш треба да се провери, бидејќи причината може да биде запушена артерија.