Научниците ги повикале оревите лек за дијабетес

295

Истражувачите од Австралија известија дека повторно можат да ги докажат придобивките од оревите.

Нивното истражување докажа дека овие ореви имаат позитивен ефект врз здравјето на оние кои страдаат од дијабетес, подобрување на здравјето на луѓето.

Во експериментите учествуваа десетици доброволци со прекумерна тежина кои страдаа од не-инсулин-зависен дијабетес. Сите следеа со маснотии.

Плус, волонтерите, исто така, консумираат ореви.

Се покажа дека исхраната придонесе за подобрување на здравјето на луѓето, а ореви ги направија показателите уште подобро.

Научниците велат дека секој ден е доволно да се консумираат 30 грама ореви секој ден, што дава позитивен ефект, со што диетата е избалансирана.