Едноставни лекови зачувани од неизлечива срцева слабост.

358

Лекарите успеаја да ја сменат последната фаза на срцева слабост кај 31-годишен маж од Србија. Ова се случило откако вишокот железо беше отстранет од неговата крв.

Српскиот човек не само што можеше да ја запре последната фаза на срцева слабост, туку и да го промени, откако лекарите отстраниле вишок железо од неговата крв. 31-годишниот пациент веќе беше на листата на оние кои чекаа за трансплантација на срце, тој беше принуден да користи специјална електрична пумпа за да ја одржи работата на овој орган. Сепак, набрзо откако почнал да прима хелати (чистењето на крвта од тешки метали) со специјални лекови за отстранување на железо, лекарите забележале дека симптомите на срцева слабост станале помалку изразени, а потоа целосно исчезнале. Состојбата на пациентот се подобри толку многу што се извлече специјален уред од градите, кој беше поставен на жртвите на срцева слабост за да се зголеми циркулацијата на крвта.

Според лекарите кои ја објавиле приказната за овој пациент во "Journal of Medical Case Reports", човекот станал најуспешен пример за хелатирање во историјата. Докторите пишуваат во списанието дека овој случај покажува голем потенцијал за хелатирање и дека депозитите на железо во миокард можат да бидат реверзибилна причина за срцева слабост дури и во најтешките форми. Па, ако лекарите имаат посебни средства за циркулирање на крв, како што се механичките пумпи, тие ќе го обезбедат потребното време за работа на хелатонот.

Срцевата слабост, која е поделена во неколку фази, се развива во време кога срцето престанува да пумпа крв низ телото, како и порано. Прогнозата на болеста е неповолна, болеста постепено напредува и води до смрт, често во рок од само една година по утврдувањето на дијагнозата. Единствениот радикален третман за срцева слабост е трансплантација на срце.