10 симптоми на сериозни болести се именуваат.

88

Научни експерти кажале за тоа кои надворешни сигнали можат да ги детектираат внатрешните проблеми на телото.

Ако некое лице заборави за тоа што беше кажано пред една минута, ова може да укаже на нарушување на снабдувањето со крв во крвните садови на мозокот, или дури и микро-удар, според Виста њуз. Друг опасен сигнал за лошо здравје може да биде проблеми со органите на видот.

"Желбата за гребење на очите е симптом на атрофија на мускулното ткиво на окото. Ако лицето гледа сè како преку магла - ова може да биде првиот повик на катаракта и слепило ", научниците споделија.

Горушица после јадење поради зголемената концентрација на гастричен сок, кој исто така е поврзан со негативни процеси на уништување на мукозата на желудникот, што доведува до ерозија и тумор. Ако за време на одмор едно лице силно го храни и во текот на денот постојано се стреми да спие, тоа може да биде симптом на проблеми со дишењето, апнеја при спиење, кои се крајно опасни за мозокот.

Често чувството дека некое лице "служело" е дел од телото е симптом на оштетување на нервите, чиј развој може да биде промовиран од разни болести, вклучувајќи и мозочен удар. Ако раните и лезиите на кожата неочекувано заздравуваат подолго време, тоа укажува на воспаление во телото.

Постојаната кашлица, според лекарите, може да "предупреди" за астма, рак на белите дробови и срцеви заболувања. Постојана жед е за дијабетес.