7 причини да пијат капсули од рибино масло секој ден

10049

Удобните капсули за рибино масло ги замениле традиционалните тегли на течност, кои ги заплашувале советските деца. Експертите посочија 7 причини зошто сите треба редовно да внесуваме овие капсули.

Тоа е најбогат извор на витамин Д. Иако повеќето од витамин Д се произведуваат во нашите тела од сонцето, луѓето кои живеат во не многу сончеви земји како Русија често се соочуваат со недостаток на овој суштински витамин. Капсулите од рибино масло овозможуваат да се пополни овој недостаток.

Ги спречува менталните проблеми. Една студија во списанието Archives of General Psychiatry покажа дека омега-3 масните киселини, кои се наоѓаат во рибино масло, им помагаат на луѓето кои се изложени на ризик да развијат ментални болести, вклучувајќи шизофренија и психоза.

Ги штити очите. Глауком е втората најчеста причина за слепило во светот. Капсулите од рибино масло , кои се комбинација од витамин А и омега-3 масни киселини, помагаат да се спречи ова опасно оштетување на видот.

Ги зајакнува коските. Рибиното масло е најбогат извор на витамин Д, кој е исклучително корисен за здрави коски. Болестите како рахитис се предизвикани од неговиот недостаток, бидејќи овој витамин промовира апсорпција на калциум. Затоа мораме да користиме најмалку две капсули дневно.

Ја зајакнува кардиоваскуларното здравје. Капсулите од рибино масло ви овозможуваат да го одржите вашето срце во одлична форма, како што е прикажано во бројните студии. Ако сте дијабетичар, тогаш веројатноста за развој на срцева болест е доста висока. Додатоци со рибино масло го штитат срцето од срцев удар и мозочен удар.

Штити од чиреви. Гастричните улкуси се непријатна болест, но редовното внесување на капсулите од рибино масло има позитивен ефект врз нив. Тие имаат цитопротективни својства за гастроинтестиналниот систем, со што се намалува степенот на улцерација и нивото на болка што ја предизвикуваат.

Заштита од рак. Современиот начин на живот го прави лицето поподложни на разни токсини и канцерогени материи кои го зголемуваат ризикот од рак. Еден од значајните ризици е недостатокот на витамин Д. Исто така, помага да се надополнуваат капсулите со рибино масло.