Пилената зелка е супер корисна за губење на тежината

35

Нутриционистите настојуваат редовно да јадат кисела зелка - неговата употреба го подобрува здравјето и ефикасно придонесува кон губење на тежината. Храната од кисела зелка значително го намалува нивото на холестерол, велат експертите за исхрана.

Сауеркратот е супер-здрав производ, според лекарите во интервју за OaNews. Сите љубители на месо и масна храна дефинитивно треба да вклучуваат таква зелка во нивната исхрана, бидејќи нејзините компоненти ефективно го неутрализираат дејството на штетниот холестерол акумулиран во телото поради прекумерно масна диета.

Поради ниската содржина на фруктоза и сахароза, кисела зелка е погодна за мени на дијабетичари и оние кои сакаат да изгубат тежина. "100 грама од овој производ содржи само 19 килокалории, а самиот сок го спречува таложењето на маснотии во телото. Секој кој сака да ги изгуби овие вишок килограми треба да јаде зеленчук ", велат експертите.

Нутриционистите препорачуваат јадење салати и кисела чорба најмалку трипати неделно. Ова ќе помогне не само да биде потенок, туку и да му овозможи на телото да го надополнува снабдувањето со витамини и елементи во трагови.

Потсетете се дека најважните контраиндикации за неговата употреба се гастрични или цревни улкуси, болести на бубрезите и панкреасот.