Нова болница во Сербина: како да се добие и кој ќе допре

166

Сербина ги промени правилата за исплата на осигурување за боледување, како и врз основа на бременоста, породувањето и погребот. Од почетокот на октомври, стапи на сила новата верзија на постапката за пресметка на материјална помош од страна на Фондот за социјално осигурување

Кои се иновациите?

Електронското поднесување на извештајот F4-FSS со TVP беше проширено со можноста да поднесе апликации - пресметки, како и извештаи за плаќања преку интернет. Како резултат на тоа, процесот на добивање финансирање треба да се забрза.

Новата форма на пресметката на изјавата ги комбинира сите видови документација неопходна за пресметување на материјалната помош. Документот исто така беше проширен, додавајќи колумни за: придобивки за жртвите од нуклеарната централа Чернобил, искуство во осигурувањето, вид на вработување на вработен и така натаму.

google