Индиски лето ќе дојде во Сербина: кога да се чека за затоплување

67

За време на викендот, 6-7 октомври, вистинското индиско лето ќе дојде во Сербина.

Топла и сончево време за викенд се предвидува во Сербинскиот хидроелектричен центар.

Во саботата, 6 октомври, температурата на воздухот низ целата територија на Сербина ќе биде +18, тоа ќе биде сува насекаде.

А степен повисока - во некои региони на запад, во регионот Ивано-Frankivsk +20.

Во Киев, без врнежи, 3-5 во текот на ноќта, а во текот на денот 16-18 степени на топлина.

Во неделата, 7 октомври, метеоролозите исто така ветија дека сонцето насекаде.

Температурата на воздухот нема да се промени многу.

Во Закарпатија, +20, на запад и на југ, +19, во северните и источните региони - до +17.

Во главниот град е суво, ноќе 6-8, дневно до +18 степени.

google