Уметникот кој претходно бил дијагностициран со рак бил хоспитализиран.

65

Николај Караченцов одеднаш се разболе со крик на белите дробови. Уметникот слабо ја издржал болеста и бил испратен во болница

Сопругата на Николај Караченцев Људмила Поргина изјави за новинарите дека нејзиниот сопруг се влошил и бил хоспитализиран во болницата.

"Веќе неколку дена сме во болница. Билатералната пневмонија не е лесна. Нашата главна задача за блиска иднина е да излеземе од состојбата на болест. Потоа планираме да се преселиме во земјата. Докторите кои нè водат се советува да живеат на свеж воздух и да прават курсеви за хемотерапија на секои три недели. Мораме да го запреме развојот на туморот ", рече Људмила на соговорникот.

Потсетиме дека минатата година Николај Караченцов беше дијагностициран со рак на белите дробови. Долго време беше третиран за ужасна болест и се бореше за својот живот со сета своја моќ. По неколкумесечна борба, јас и мојата сопруга одлетавме во Израел, каде што странските лекари пропишаа курс за лекување. Туморот е намален. Но, брачниот другар на познатиот уметник признал дека третманот не помогнал. Николас се чувствуваше подобро, но само за некое време.

google