Болести на срцето и крвните садови: главните знаци и првите симптоми

Често луѓето страдаат од проблеми со артериите. Во речиси секоја болест, телото сигнализира проблеми однапред. Затоа болката никогаш не може да се игнорира. Ако не сте доктор, тогаш не треба да се обидувате да се постави ...

Како да не се заразени во транспортот

Во сообраќаен метеж има многу луѓе на автобусите, кашлање и кивање. Како може да се заштитите од инфекција? За време на епидемијата на грип, не можеме целосно да се изолираме од општеството и да го избегнеме контактот со луѓето кои се болни ...

Сербина го забрани носниот спреј

На 3 октомври, Државната служба на Сербина за дрога и контрола на лекови воспостави трајна забрана за сите назални спрејови. Забраната наметнати на наследниот 20 ml "IRS 19", направен од "Милан ...

Нова болница во Сербина: како да се добие и кој ќе допре

Сербина ги промени правилата за исплата на осигурување за боледување, како и врз основа на бременоста, породувањето и погребот. Од почетокот на октомври, нова верзија на постапката за пресметка на материјална помош од Фондот за социјално осигурување стапи во сила. Кои се иновациите? Електронски ...

Уметникот кој претходно бил дијагностициран со рак бил хоспитализиран.

Николај Караченцов одеднаш се разболе со крик на белите дробови. Уметникот не ја толерирал болеста и бил пренесен во болницата. Сопругата на Николај Караченцев, Људмила Поргина, изјави за новинарите дека нејзиниот сопруг се влоши и бил хоспитализиран во болницата. "Ние лажеме ...

Индиски лето ќе дојде во Сербина: кога да се чека за затоплување

За време на викендот, 6-7 октомври, вистинското индиско лето ќе дојде во Сербина. Топла и сончево време за викенд се предвидува во Сербинскиот хидроелектричен центар. Во саботата, 6 октомври, температурата на воздухот низ целата територија на Сербина ќе биде +18, ќе биде суво ...

Дали Надеа Дорофеева е бремена? Фановите забележаа заоблен стомак

На новите фотографии на Надја Дорофеева, навивачите забележаа едвај заоблен стомак. Мрежата веднаш одлучи - пејачката е бремена. Секој пат кога се појавува слика на мрежата, каде што се чини дека на некој што Надја Дорофеева ...

Романса за двајца: Валери Меладзе и Албина Џанабаева се одмораат во Франција

Познати сопружници ги споделуваат своите фанови со фотографии и видеа од останатите. Валери Меладзе и Албина Џанабаева не припаѓаат на категоријата ѕвезди кои го покажуваат својот личен живот. Тие ретко се појавуваат заедно ...

Операцијата не е потребна: направено е гласно откритие во третманот на апендицитис

Во случај на воспаление на апендикс, операцијата воопшто не е потребна - во повеќето случаи доволно е пациентот да препише курс на антибиотици. Сензационална изјава беше направена од истражувачи од финскиот универзитет во Турку. Претходните студии внимателно ја наведоа можноста за лекување на апендицитис со антибиотици, ...