"Пијан" Повалиј исмејуваше за чудни танци

Пејачката живее и работи во Русија и дошол во Сербина за снимање на концерт на Интер ТВ канал. Сербински пејач, кој живее и активно изведува на територијата на Руската Федерација, Таисија Повалиј танцува чуден танц. Видео ѕвезда објавена на ...

Научниците го нарекоа пролонгирано спиење смртоносно

Експертите препорачуваат да спијат не повеќе од 7-8 часа на ден. Инаку, ризикот од предвремена смрт се зголемува. Група научници од Универзитетот во Кил во Велика Британија откриле дека продолжениот сон го зголемува ризикот од предвремена смрт. Ох ...

Она што може да го промени телото и животот на една жена

Никој не знае како изгледаа првите градници. Во цртежите на времето на антиката жените се прикажани со лента од ткаенина или кожа која ја поддржала градата. Во средниот век, тие отстапија на тешки корсети. Овој предмет на облека ...

Сербина ја намали корупцијата во купување дрога

Со цел целосно да го надмине поткупот, Сербина се уште треба да ги засади клептократите и нивните минии во затвор. Сербина успеа да постигне одреден успех во борбата против корупцијата во набавката на лекови, што може да ...

"Капка три пати повеќе!" Научниците ја нарекоа најефикасната исхрана

Научниците од Универзитетот Оксфорд ја нарекоа нискокалоричната строга диета најефикасна за губење на тежината. Во текот на студијата, лекарите следеа 248 волонтери, кои за една година се придржуваа на строги диететски ограничувања. Како што пишува шпанскиот магазин El Confidencial, ...

Електронските цигари се опасни по здравјето: докажана штета

Кога користите електронски цигари, голем дел од хемиските соединенија кои предизвикуваат рак се депонираат во белите дробови на пушачот. Овој заклучок го направија научници од Универзитетот во Невада (САД). Тие спроведоа експеримент и ја анализираа концентрацијата кај луѓето ...

Сербина ќе ги промени правилата за повикување брза помош: што е суштината

Сербина го подготвува лансирањето на електронски систем за итен случај "Централна 103". Во иднина, ќе ги обедини сите Сербински оперативни диспечерски услуги (SLM) во еден ресурс, кој ќе ви овозможи брзо да разменувате податоци за примени повици. Значи, во ...

Сербина ќе воведе основни тарифи за медицина: што значи тоа

Сербина наскоро ќе воведе тарифа за медицински услуги на секундарно и терцијарно ниво, кои се очекува да ги покријат трошоците за сите медицински услуги за еден пациент во 90% од случаите. За ова во интервју за "Интерфакс-Сербина" ...

Не можете да јадете! Митот за супа е популарен во Сербина

Супата не е лек и атрибут на здрав начин на живот, бидејќи не е неопходно секојдневно да ги натера децата да ја јадат. Таков мит е растурен. Министерот за здравство на Сербина Улајана Супрун на неговата страница на Фејсбук. Таа ...