7 работи кои не вреди да се жртвуваат за врската

171

Во сите погледи, одредени жртви и компромиси се неизбежни, но невозможно е да се предаде што претставува вашата личност. Односите доаѓаат и одат, но останувате сами. Затоа, никогаш не жртвувајте:

1. Вашето семејство

Лицето кое ви се допаѓа можеби не ви се допаѓа вашето семејство - ова се случува многу често. И тоа не е толку страшно, само ако ги почитува вашите роднини и прави напори да се справи со нив. Овие луѓе се најмногу ми се допаѓа, не можете само да ги отстраните од вашиот живот. И ако твојата љубов не може да прифати дека тие се составен дел од вашиот живот, тогаш тоа веројатно не е вистинска љубов.

2. Вашите пријатели

Тоа не е помалку семејна од крвните роднини. Пријатели отсекогаш биле и секогаш ќе бидат таму, без разлика што. Дали сте подготвени да ги пуштите затоа што некој не ја разбира каква улога играат во вашиот живот? Тоа само бара напори да се прилагоди на начинот на живот и изборот на едни со други.

3. Со вера

Вашата религија и верувања се длабоки компоненти на вашите вредности и начин на живот. Ако не ги жртвувате животните секој ден и не се занесувате со деструктивен култ, вашата половина не треба да се меша со вашата вера. Не предавај ја за доброто на човек кој не може да те разбере и почитувај го твојот избор.

4. Вашите животни вредности

Ова во принцип е спротивно на концептот на љубовта. Ако избраните не се задоволни со вашите вредности, верувања и ставови, тогаш те сака само за вашиот изглед? Вистинската љубов се темели на заеднички вредности или на почит и восхит за погледот на човекот.

5. Вашите соништа

Секој има сон и би било погрешно да се откаже од тоа. Ова е вашата инспирација и мотивација. Вашиот партнер треба да го цени и да ви помогне во постигнувањето на вашите цели. Ако го жртвувате твојот сон за врска, порано или подоцна ќе го жалите. Потврдено со милиони искуства.

6. Вашите таленти и хоби

Цени ја она што природата ти го даде, што си го совладал, и практикувај го. Вашите таленти и хоби - што ве прави среќна личност, што ги задоволува, додава доверба, има многу голема психолошка улога.

7. Вашиот изглед

Мора да бидеш сакан како што си! Не дозволувајте некој да ве натера да верувате дека треба да промените нешто. Ако партнерот го бара ова од вас, тогаш неговата љубов не е реална. Не се менувајте за оној кој сè уште не го цени.

Извор womanhi.ru

google