5 знаци дека твојата врска те прави несреќна

57

Луѓето одржуваат врски кои не им носат среќа бидејќи се плашат да бидат сами, што, пак, не е многу подобро. Во одреден момент сите мораме да направиме одредени избори, а понекогаш и најтешкиот избор е најточниот.

Вие заслужувате врски што ќе всадат во вас желба за живот, инспирираат и служат како поддршка. Секоја друга врска која не ви дава такви чувства е недостојна за да останете во нив.

Еве 5 знаци дека твојата врска те прави бедна:

1. Сакате да поминете време со семејството или пријателите.

Ако дури и не сакате да потрошите време со вашиот партнер, ова треба да биде јасен знак дека овој однос те прави мизерно. Силната врска треба да се базира на доверба, комуникација и, што е најважно, желбата да останат еден со друг и покрај сите пречки. Ако сте уморни од вашиот партнер и го поминете своето слободно време со пријателите или членовите на семејството, најверојатно сте незадоволни од вашата врска.

Треба да ги споделите своите чувства со партнерот и да се обидете да го поправите она што предизвикува ваша несреќа или да растерате ако проблемот не може да се реши. Несреќните односи можат да траат со години, но тоа не значи дека начинот на кој треба да биде.

2. Односите, а не празни, отколку што ги задоволуваат

Ако времето кое го поминувате со вашиот партнер е поверојатно да ве исцрпува, а вие повеќе не почувствувате никаква поврзаност со него - сето тоа укажува на тоа дека не сте задоволни со него во врска. Врски треба да ви дадат мотивација, радост и да се чувствувате живи, а не апатични. Можеби сте престанале да се приближувате еден на друг, или сега имате различни животни цели, за што треба да одите по сопствен пат. Ова не значи дека еден од вас е виновен за фактот дека повеќе не постои таа хемија помеѓу вас. Само разговарајте со вашиот партнер како интелигентни возрасни и да научите за неговите чувства. Можеби ќе можете да ги решите постоечките проблеми, но ако не, сепак ќе бидете подобро отколку во несреќни односи.

3. Вашиот партнер повеќе не ве привлекува сексуално.

Вие не може да имате секс толку често како на почетокот на вашата врска, но сепак желбата да се вклучите во неа не треба да исчезне воопшто. Ако забележите дека честопати сте го негирале вашиот партнер во близина, проблемот можеби е подлабок. За да почувствувате сексуална привлечност, прво треба да воспоставите емоционална и духовна врска со оваа личност. Сексот не ја дефинира вашата врска, но сепак без неа, самата врска не може да се нарече здрава.

Ако вие и вашиот партнер престанете да работите редовно, треба да разговарате и да се обидете да го пронајдете вистинскиот проблем. За здрава и среќна врска, потребен ви е вистинскиот баланс на физичка и емоционална интимност.

4. Заеднички поминување на времето престана да ви донесе задоволство.

Што се чувствуваш кога поминуваш со партнерот? Дали со нетрпение очекувате да излезете со него или да гледате некој филм дома, или дали оваа можност ве плаши? Вашето срце секогаш ќе ви каже што ќе биде најмногу за вас, па ако повеќе не сакате да поминете време со партнерот, тогаш е време повторно да ја разгледате вашата врска. Зошто да останете во врска што престанува да ви носи радост?

Можеби сте исплашени да го оставите овој однос зад себе, особено ако сте биле датира неколку години, но срцето ќе ви се заблагодари во иднина, бидејќи конечно ќе бидете слободни. Вие заслужувате врска со некој што може да запали оган во вашиот ум, наместо да го извади.

5. Дали чувствувате дека односот почна да ве задави?

Односите не треба да направат да се чувствувате како да ви се врзани рацете и да ви недостасуваат нешто во овој живот. Ако се чувствувате така, веројатно е дека вашата врска те прави мизерна. Вашиот партнер треба да донесе значење во вашиот живот, да ве научи нешто ново и да даде незаборавно искуство. Односите не треба да станат затворска ќелија за вас. Ако е така, тогаш треба брзо да избегате од нив и да го пронајдете лицето кое може да ви даде чувство на слобода.

Врски никогаш не треба да бидат товар. Всушност, односот со партнерот треба да биде како проширување на вашата врска со себе. Во овој случај, вашата втора половина ќе стане дел од вашиот живот, и нема да го одземе од вас.

Извор womanhi.ru

google