Подмолни работи кои незабележливо ве прават несреќни

71

Сите сакаме да бидеме среќни, но иронијата е дека секојдневно правиме работи кои нè прават мизерни. Еве некои од нив!

1. Вие трошите време на социјалните медиуми.

Студијата покажа дека употребата на популарните социјални медиуми го намалува целокупното чувство на задоволство од животот. Ова се должи на фактот дека социјалните медиуми доведуваат до неизбежна смисла на споредба, и како резултат на тоа ќе дојдете до заклучок дека вашиот живот не е толку комплетен како луѓето што ги гледате на Инстаграм.

2. Имате негативна атмосфера на работа.

Научниците велат дека стресот не предизвикува голема работа, туку негативна средина која се формира во канцеларијата. Ова се случува кога вработените сметаат дека нивните професионални квалитети се неправедно третирани или потценети. Се разбира, сето тоа негативно влијае на општото чувство на благосостојба.

3. Вие се споредувате со другите.

Психолозите велат дека постојаното споредување на себеси со другите луѓе е еден од најсигурните начини да се чувствувате помалку задоволни од животот. Ова води до љубомора и незадоволство. Среќни луѓе не се грижат за она што го прават или каде што другите луѓе се. Живеат во животот.

4. Не играте спорт

Бројни студии покажуваат дека редовното вежбање значително ги намалува нивоата на стрес и го подобрува расположението. Ова значи дека ќе се чувствувате многу подобро во целост, ако од време на време ќе обрнете внимание на спортот.

5. Вие ја преценете својата сила.

Постои граница за сè. Научниците велат дека еден ден вашите хормони ќе престанат да се справат со стресот, а потоа почнуваат да се чувствуваат депресивно. Затоа, од исклучително значење е да се најде време за правилен одмор и надополнување на резервите на енергија. Здравиот сон ќе ви помогне да ја повратите силата.

6. Вие не сте вклучени во креативноста

Според студијата, ние се чувствуваме среќни кога нашиот ум и телото се обединети во еден импулс. Најдобри моменти обично се случуваат кога умот и телото работат на границата на нивните способности, и обично во креативни напори како што се сликање или танцување.

7. Мислите дека нешто е спречување на вашата среќа

Да мислите дека ќе бидете навистина среќни кога имате голема куќа или добро платена работа е голема грешка. Ние тежнееме да заборавиме дека секоја нова фаза носи нови грижи, како што се даноците на имот или зголемениот стрес. Среќен треба да биде тука и сега.

Извор graziamagazine.ru

google