Како да се запре детското лутоње? Користете ја оваа едноставна фраза.

845

Ох, тие деца! Овде се весели, весели се разбудуваат, и во следната секунда се подготвени да ги повикаат сите околу нив со нивниот пирсинг крик. Ако сте запознаени со оваа ситуација, но не знаете како ефективно да заправите бесчественост на детето, користете ги следниве совети.

Хистерично дете: што да правам

Постои една едноставна фраза која може да смири плаче дете. Во овој случај, причината за детската хистерија не е важна. Тоа може да биде скршена играчка, забрана за слатки, скршено колено или друга непријатност.

Родителите треба мирно и љубезно да го прашаат бебето едно прашање. На пример, пријател не сака да сподели играчка со бебе. Не чекајте да се развие кавгата, но веднаш прашајте: "Дали е тоа голем, среден или мал проблем?" Кога детето ќе одговори, прашај го да најде решение заедно. Во овој пример, може да биде друга играчка, нова игра со пријател.

Психолозите ја објаснуваат ефективноста на таков едноставен метод:

Детето гледа дека ги разбирате и ги почитувате неговите чувства, интересирајте го проблемот. Прашањето ги спречува да бидат хистерични, да размислуваат и да ја проценат ситуацијата. Затоа, родителите го покануваат детето сами да го решат проблемот.

Со овој едноставен метод, можете да го смирите бебето, заштедувајќи време и нерви.

Извор fb.ru

google