Добивање мрзеливост: едноставен и ефективен совет

118

Напад на мрзеливост е, се разбира, не е најдоброто нешто што може да ти се случи. Навистина, лесно и лесно можеш да се справиш со тоа ако го земеш на време. Патем, не се мешајте по одмор по напорна работна недела со мрзеливост, бидејќи ова е малку поинакво. И тогаш ќе ви кажеме што ќе помогне да се спречи мрзеливоста.

И на вашето внимание неколку ефективни совети кои ќе помогнат да се надмине мрзеливоста ако таа почна да напаѓа.

Барате нашата мотивација

Да, да, често се занимаваме со некоја работа, бидејќи за нас не гледаме значајна мотивација. На пример, планината валкани садови се претвора во целина Еверест, бидејќи во плакарот има некои чисти чинии. Но, ако најде вистинска мотивација - активностите ќе почнат да се вршат веднаш.

На пример, измијте ги садовите и дозволете си оваа вечер ваше омилено пиво. Се чини едноставно, но ова "охрабрување" веќе е мотивирано. Треба да ја исчистите куќата - потоа одете во кино. На овој начин, ќе знаете дека сè што го преземате носи не само бенефиции, туку и задоволство. Се разбира, главната работа не е да се претера со награди за да не стане заложник на таков "моташош".

Една задача во исто време

Престанете да правите неколку работи одеднаш. Прво, нема да направиш добро. Второ, постојат шанси дека ќе се уморни пред да направите барем нешто. Направете листа на дејства и започнете да ги извршувате во одреден интервал за да не претерате.

физичка активност

Ако сметате дека мрзливоста те нападнала, но нема што да правам, се грижи за твоето тело. Не мора да биде патување со салата. Можете едноставно да го истресете печатот дома или да одите на прошетка за да "ветерот" посакувате десет, или дури и повеќе од илјада чекори. Ова ќе ви овозможи да се одморите малку ментално, како и да дадете енергија за нови достигнувања.

Големи задачи се поделени во помали

Понекогаш се случува да не треба само да ја исчистите куќата и да извршите огромна работа. Се разбира, подобро е да се направи нешто што е потешко да се направи, но има шанси дека ќе ве осиромаши и ќе ве натера да одложите и да продолжите. Прекинете ја глобалната задача во условни "операции" што ќе ги извршите во одреден интервал или со пауза за одмор за некое време.

Барате позитивни примери

За да го направите ова, можете едноставно да ги прочитате инспиративните мислења на блогерите на Instagram, кои понекогаш го даваат овој неопходен удар во газот. Бидете инспирирани од други луѓе, така што можете и да ве инспирирате.

Размислуваме за резултатот, а не за последиците

Како по правило, ние ги поврзуваме "последиците" со нешто негативно, и се препорачува, пред се, да размислиме за резултатот. На пример, ќе разберете дека еден час работа на компјутерот ќе го олесни вашиот живот, бидејќи ќе успеете да напишете неколку страници од тезата, која буквално "гори". Но, ова научно дело ќе обезбеди повисоко ниво на образование, кое, за возврат, може да биде голем отскочна штица во иднина. Само размислете за резултатот што ве очекува, ако сега земете и направите нешто што сте многу мрзеливо.

Визуелизирајте ги вашите задачи

Само замислете си на работа. Ќе го видите самиот процес, како и резултатот. Се разбира, ова е повеќе како сонливост, но соништата често стануваат реалност. За да го направите ова, само треба да се земе и да се подигне вашата овенати од софата.

Поставете јасни рокови

Се разбира, не сакам да се ограничам навреме, но тоа е крајно неопходно. За да можете да направите се што е планирано - поставете краен рок порано. На пример, што можете да направите за 3 недели, обидете се за два. Ако успеете, ќе бидете горди на себе и ќе имате повеќе време за да се наградите за извршената работа. Ако вашите планови се спречени, ќе има време да се израмни, бидејќи се уште има седум дена пред тоа што може да се искористи за добра предност.

Не заборавајте дека сè зависи од вас и од вашите аспирации. Ако можете да замислите реализација на она за што сонувате - можете да го направите тоа. Тоа е едноставно!

google