Сонцето Алања е идеално место за активни млади и семејства со деца.

13

Најсодржајниот источното туристичко место во Турција Аланија (Аланија) се наоѓа на брегот на Средоземното Море. Локалните тесни плажи со златен песок и нежен влез во водата се идеални за мали деца, а удобните хотели со 4 и 5 ѕвезди обезбедуваат одлична услуга за добар одмор за сите туристи, без оглед на нивната возраст.

5 ѕвезди Аланија хотели * - квалитет за кој не мора да плаќате

Главната карактеристика на рекреацијата во овој турски регион е присуството на голем број хотели со висока класа со релативно прифатлива цена. Затоа, не само Русите туку и штедните Германци често се одмораат во Аланија. Треба да се напомене дека во градот Аланја цените се многу повисоки отколку во предградијата. 5 ѕвезди Аланија хотели се од висока класа одмор.

Речиси сите хотели нудат систем за сите инклузивно, што значи дека туристите не можат да се грижат за она што ќе го наплаќаат за нивните одмори. Во многу хотелски комплекси постојат жители: базени, игралишта, атракции, водни паркови.

Каде да се одморите во Аланија

Алања е поделена на 7 окрузи, од кои секоја има свои карактеристики:

  1. Obakoy. Двете се наоѓаат западно од градот Алања. Ова е прилично добро развиена туристичка област, каде што можете да најдете хотел на кое било ниво. Затоа, ако ги разгледувате најпрофитабилните понуди во одморалиштето со 4 ѕвезди во Алања , треба да обрнете внимание на опциите во Обаки, тука повеќето од хотелите се наоѓаат на првата линија.
  2. Окуркалар Ова е најблиску до областа на аеродромот, чии плажи се скриени од ветровите зад малите заливите. Затоа се препорачува да одите во Окуркалар со мали деца за тивок одмор на плажа.
  3. Avsallar Морето во оваа област е претежно тивко, а влезот во водата е мазен. Во селото има делфинариум и многу интересни места за тивки прошетки.
  4. Konakly. Плажите во Конакли се претежно каменисти, меѓу глетките треба да се истакне пазарот и тврдината Каравансераи Шарапс Кан. Многу туристи се привлечени од неделното презентирање на 1001 ноќ.
  5. Инжекум. Вреди да се оди на Inzhekum ​​не само заради чисти плажи со совршен песок, туку и за истражување на подводни длабочини на Медитеранот. Школата за нуркање наречена "Подводна желка" вработува искусни инструктори кои се подготвени да ги учат почетниците за правилно нуркање.
  6. Махмутлар. Најмалото туристичко подрачје на одморалиштето е најдалеку од аеродромот. Тоа е причината зошто тука е најниската цена на становите.
  7. Директно градот Алања. Во Аланија, главните атракции и забава во регионот се концентрирани, постојат и многу хотели за секој буџет од буџетот со три ѕвезди ( https://www.nakanikuly.ua/countries/turciya/alaniya/hotels/stars3 ) до ексклузивните и престижни хотели со пет ѕвезди. Овој град е идеален за млади луѓе, бидејќи е во текот на ноќта дека почнува да оживува.
google