Ново

Експертите одлучија за најштетен за срцев пијалок

Научниците од Јужна Африка заклучија дека две гасни банки една недела се доволни за да бидат потенцијална жртва на срцеви заболувања и мозочен удар. Пијалоците во Газа се полни со шеќер - ова е главната закана ...

Знаци на низок тестостерон и нејзиниот ефект врз здравјето на мажите

Намален сексуален нагон, прекумерна тежина и депресија може да се должи на ниското ниво на тестостерон. Важноста на тестостеронот за мажи Тестостерон - е главниот сексуален хормон кај мажите, одговорен за сексуалниот развој и мажите и неговите ...

Потењето во сон зборува за разни повреди

Научни експерти рекле, од кои причини има ноќно потење. Особено, според нив, потењето во текот на ноќта може да биде резултат на ГЕРБ-гастроезофагеална рефлуксна болест, или само изгореници. Имајте спиење поради ...

Три совети на лекарите да го продолжат животот по пензионирањето

Земајќи ги предвид изгледите за зголемување на старосната граница за пензионирање, прашањето за тоа како да се живее, а не да живее до пензионирање и потоа, стана особено релевантно. Според научниците, постојат едноставни, но доста ефективни методи за проширување ...

Најлесен начин да се заштити од рак на дојка

Една нова студија на американски научници од Харвардската школа обезбеди докази дека зеленчукот обезбедува ефикасна заштита од појава на рак на дојка кај жените. Свеж зеленчук го намалува ризикот од рак на дојка, вели ...

Именувани храни кои се поздрави за јадење во зима

Во зима, на телото особено им се потребни корисни микроелементи и витамини - нашето здравје мора да го издржи тестот на недостаток на сончева светлина и студ, инфекции. Во овој поглед, експертите за здрава исхрана препорачуваат потпрена ...

Онколози: шеќерот е поопасен отколку што изгледа

Долгорочна студија за можна врска меѓу потрошувачката на шеќер и висок ризик за развој на рак заврши со заклучок на научниците дека таквата врска постои. Истражувачите велат дека шеќерот ја стимулира зголемената активност во ...

4 видови храна кои предизвикуваат рак

Инциденцата на рак во светот се зголемува, а еден од факторите што придонесуваат за ова, според научниците, е запоставувањето на здравата храна. Научни експерти изјавиле за тоа какви видови производи можат да предизвикаат рак. 1 ...

Superbugs се уште може да се третира со антибиотици

Супербуквите се уште може да се третираат. Лекарите велат дека некои инфекции кои се препознаени како антибиотици отпорни може да се излечат со обични антибиотици. Бројни т.н. superbugs кои се чини дека се отпорни на антибиотици, сеуште подложни на нив ...