5 производи кои го инхибираат појавата на брчки

2321

Употребата на овие производи ја подобрува тенденцијата на кожата да го регенерира и одложува појавата на брчки на лицето.

Козметолозите се согласуваат дека присуството на одредени видови храна во исхраната влијае на состојбата на кожата (како и косата и ноктите) и помага да се продолжи нејзината еластичност и мазност. Експертите повикаа пет производи кои се особено ефикасни во борбата против брчките.

Особено, научниците препорачуваат јадење свеж лук. Неговите антиоксиданси го инхибираат уништувањето на колаген, протеин кој ја обезбедува кожата со еластичност.

Исто така, во исхраната треба да се вклучи и маслиновото масло. Олеинската киселина содржана во него, вид на омега-9, ја одржува кожата значително хидрирана, што го продолжува својот младешки изглед.

Друг производ на младешка кожа е малина, чие ниво на антиоксиданти меѓу овошјето и зеленчукот се смета за највисоко. Антиоксидансите ја штитат кожата од оштетување.

Експертите за црвена риба препорачуваат да јадат најмалку еднаш неделно. Ова не само што ја подмладува кожата, туку и го промовира здравјето на срцето - сето тоа се должи на содржината на омега-3 масни киселини.