Најдобро овошје за хипертензивни

789

Ова овошје, кое се појавува на полиците во средината на есен, има способност да го стабилизира крвниот притисок, велат научниците. Но, неговата употреба се препорачува не само кај хипертензивни пациенти - овој производ помага да се одржи имунитетот и да не се подлегнува на блузот, а исто така изгледа подобро.

Научниците велат дека со кардиоваскуларни патологии, persimmon е неопходен. Таа содржи супстанции (на пример, витамини P и C), кои ја подобруваат состојбата на васкуларните ткива, ги зајакнуваат крвните садови и помагаат во стабилизирањето на крвниот притисок, како и обезбедуваат спречување на атеросклероза.

Исто така, persimmon е корисен за луѓе кои страдаат од кардиоваскуларни болести поради фактот дека нејзините плодови содржат толку добри за јадрата на калиум и магнезиум.

"Магнезиумот во составот на persimmon ги релаксира мускулите и го активира излезот од непотребни холестероли од садовите. Според износот на магнезиум, персимон е еден од првите ", велат здравствените работници.

Персиммон, особено, тие ги советуваат луѓето кои страдаат од ангина. Нејзините плодови ја зајакнуваат срцевиот мускул и промовираат, благодарение на магнезиумот и калиумот, поактивно снабдување со кислород до срцето. Друг ефект на persimmon - за да се спречи пролиферацијата на ѕидовите на срцето во хипертензија.

Покрај тоа, persimmon дава диуретик ефект. Во овој случај, не само овошјето е корисно, туку и сок од производот. Железото во својот состав се бори со развојот на анемија. Страдаат од анемија, експертите препорачуваат пиење чаша сок persimmon и или да јадат две плодови дневно.