Ласерски трабекулопластиката во Киев: современи методи

9

Офталмологија - полето на медицината, еден од најактивно развивање, ја испитува анатомијата на окото, физиологијата и нејзините болести. Покрај тоа, развивање на методи за превенција и лекување на очните болести. Секој ден, се случуваат претходно непознати откритија, се создаваат нови технолошки процеси и методи за лекување на разни болести. Впрочем, што друго во предвечерието се чинеше непрактично, денес брзо се користи во пракса.

Ова е најновиот квалитет на третманот - највисоко ниво третман може да се добијат во zir.clinic медицински офталмологија центар во Киев. И да научат за апсолутно сите актуелни случувања во третманот на глауком.

Методи на лекување

Глауком е огромна категорија офталмолошки заболувања, која се карактеризира со континуирано или периодично зголемување на интраокуларниот притисок. Мислам оној кој е повисок од посакуваното ниво за дадена личност и, како резултат на тоа, во иднина, потеклото на развојот на карактеристичните дефекти на видното поле. Така, целта на третманот за глауком е да се намали интраокуларниот притисок.

Три типа на третман за оваа болест се користат во целиот свет:

  1. На почетокот се применува лекувањето со лекови. Не постојат хируршки интервенции, само лекови, што станува најмалку трауматичен метод на лекување. И ако таквата терапија може да помогне да се постигне целта, многу среќа.
  2. Хируршки третман. Со едноставни зборови, хируршката процедура е третман на глауком со диоден ласер. Во случај кога не може да помогне комбинација од лекови, таа ќе се префрли на следната фаза. Ласерската терапија е потребна главно за почеста форма - глауком со отворен агол. Патем, незабележливо тече за една личност, бидејќи визијата "полека" заминува. Ласерски го согорува местото на окото, каде што е одлив на воден хумор. Ова ја намалува течноста од окото, и соодветно на притисокот.
  3. И конечно, ова е најновиот метод на ласерски третман на глауком, кој се користи во клиниката "ЗіР 100%" - ласерска трабекулопластика. Овој процес е повеќе "нежен". Детали за дијагноза на визија, третман и цени можете да ги најдете со кликање на линкот https://zir.clinic/diagnostika-zreniya/

Ласерска трабекулопластика

Еден од најчесто користените третмани за глауком. Во овој случај, ласерот не ги согорува трабекулите, туку им нанесува микро-удари, тропа пигменти од нив.

  • Се разбира, овој процес е најбезбеден.
    Од 50 и до 70 проценти е ефикасноста на оваа техника.
  • Нормално за човечкиот очен притисок трае од 3 до 10 години.
  • Покрај тоа, се верува дека оваа операција ја промовира поделбата на имуните клетки. Со нивна помош, трабекуларната дијафрагма се чисти од мртво ткиво. Впрочем, тие можат да бидат фактор во развојот на болеста.
  • Секој тип на ласерски третман обезбедува краток резултат. По 5-10 години, операцијата може да се направи повторно.