6 причини да се искачите по скали секој ден

520

Експертите често ги советуваат луѓето да се искачат по скалите, наместо да користат лифт како соодветни вежби. И тука се 6 причини зошто треба да го правиме ова редовно.

Работи на неблагодарна работа или со елипсоид тренер секојдневно изгледа премногу здодевно. Тие може да се заменат со редовно искачување на скалите, со што ќе се замени употребата на лифтови. Ова укинување мора да се изврши правилно, а потоа тоа ќе донесе значителни здравствени придобивки. Најпрво, немојте да ве мразат кога ќе одите по горе, и прескокнете еден чекор, ако ви е дозволено да ги присилите. Со текот на времето, ќе биде можно да се земе дополнителна тежина, со цел да се направи поефикасно вежбање. Се разбира, кога се качувате по скали, подобро е да не ги допирате оградите, кои, иако ги олеснуваат овие обуки, ги прават помалку ефикасни.

И отколку генерално корисни податоци оптоварување? Прво, тие поефикасно ги зајакнуваат мускулите на нозете и задникот од многу други вежби. Второ, редовните искачувања на скалите го намалуваат нивото на болка во долниот дел на грбот, како што е прикажано во бројните студии. Сепак, овие лифтови треба да се напуштат ако страдате од болка во колената. Трето, качувањето по скалите помага да се губат телесната тежина, ако ги комбинирате овие кардио-оптоварувања со сила за обука. Телото го забрзува процесот на согорување на вишокот на маснотии, а мускулите, пак, се зголемуваат.

Четврто, качување по скали е сериозен предизвик. Товарите со кои се соочуваме лесно не придонесуваат многу морално задоволство. Петто, тоа е најдобра вежба за зајакнување на мускулите на кората. Конечно, шесто, редовните искачувања на скалите го зајакнуваат здравјето на кардиоваскуларниот систем. Ова се должи на фактот што го зголемуваат ритамот на отчукување на срцето, што го зајакнува срцето. Во иднина полесно ни е да извршиме други срцеви товари, како што се трчање или скокање на јажиња.