5 видови лекови кои се лоши за потенција

609

Проблемите со потенцијата им се познати на многу мажи, особено по почетокот на 40-годишнината. Лекарите предупредуваат дека потенцијата може да биде лошо погодена од лекови.

Лекови за намалување на притисокот. Денес, мажите кои го преминале прагот на зрелост почесто се соочуваат со хипертензија. Според експертите, нејзиниот развој е во голема мера промовиран од нездравиот животен стил. Во меѓувреме, по здравите совети за исхрана и избегнување на лоши навики, не само што може да се задржи тежината и нормалниот притисок. Ако има потреба да земате лекови кои го намалуваат крвниот притисок (антихипертензивни лекови и инхибитори), тогаш треба да изберете: или сексуален живот или здравје. Овие лекови во форма на несакан ефект можат да ја инхибираат јачината.

Утешителен лек. Лековите кои содржат антипсихотици, можат да го инхибираат создавањето на машки хормони. Освен тоа, во одвојувањето на овие средства, дури и едноставните капки за смирување или тинктура на мајката можат многу да влијаат врз потенцијалот. Влијанието на овие средства може да биде долго, забележано по откажувањето на текот на третманот.

Лекови за заболувања на дигестивниот тракт. Под влијание на хормонските жлезди на стомакот се намалува производството на неговата секреција. Во исто време, синтезата на тестостеронот во машкото тело може да се намали и, следствено, потенцијата слабее.

Стероидни лекови. Хормон-заситени лекови често се користат од страна на фитнес ентузијасти за зголемување на мускулната маса. Но, моќта на таквите фондови лошо влијае, и експертите препорачуваат да не се користат хемиски соединенија во спортот.

Бромин Тој е присутен во составот на хепатопротекторите, како и кај антиастенија, кардиотони и имуномодулациони лекови. Се верува дека бромот ја инхибира потенцијата, но ова мислење нема научни докази. Според лекарите, бромот може малку да ја намали активноста на човекот поради неговите благотворни својства, но немотот не се развива поради него.